COVID-19 – RETNINGSLINJER TIL ET TRYGT BESØG HOS OS.

SPØRGSMÅL OG SVAR TIL VORES GÆSTER

 

COVID-19 har gjort hverdagen sværere for os alle sammen, og særligt når det kommer til aktiviteter vi samles om. Vi er et sted, der elsker at have masser af folk og aktivitet i huset, men COVID-19 gør at vi alle skal tage særlige forholdsregler, for at det kan lade sig gøre, at vi samles under trygge forhold.

Vi følger selvfølgelig alle Sundhedsstyrelsen og øvrige sundhedsmyndigheders anbefalinger. Og i kongrescenteret har vi alle sammen sat os grundigt ind i hvad, hvordan vi undgår smittespredning og får en god oplevelse.

 

Du er naturligvis også velkommen til at henvende dig direkte til os på info@rkic.dk.
Vi anbefaler dertil at du løbende holder dig opdateret om udviklingen af COVID-19-situationen på www.coronasmitte.dk.

 

Her kan du finde spørgsmål og svar i forbindelse med de nye tiltag om fokus på hygiejne, afbestilling/ombooking og generelt hvilke retningslinjer, vi beder dig følge når du er på besøg hos os.

Vi opdaterer løbende denne side i takt med udviklingen af COVID-19-situationen.

FOR GÆSTER TIL KONCERTER, FOREDRAG, SHOWS OG COMEDY

Gæster med billetter til oplevelser og evnts som er udsat, er blevet kontaktet direkte med information om en ny dato for oplevelsen.
Du kan altid læse mere på vores ”Det Sker”-programoversigt, om hvad der gør sig gældende for det enkelte event, fx i tilfælde af at du ikke kan deltage på den nye dato.

 

Jeg har billetter til en oplevelse som er blevet udsat?

Vi gør opmærksom på, at vi samarbejder med en række eventarrangører, som hver især har egne retningslinjer for, hvad der gør sig gældende når events udsættes.
Vi hjælper naturligvis med at formidle kontakt til vores samarbejdspartnere, og derfor er du altid velkommen til at henvende dig, så hjælper vi så godt vi kan.

 

Er der særlige tiltag ved afholdelse af oplevelserne?

Vi forholder os til alle retningslinjer der udstikkes af sundhedsmyndighederne.
Vores generelle tiltag og retningslinjer for trygge rammer, for os og vores gæster, gælder også ved alle oplevelser – se uddybet længere nede.

FOR MØDE- OG KONFERENCEGÆSTER

Vi forholder os til Sundhedsstyrelsens retningslinjer for møder og konferencer, og vi følger derfor op med ændringer så snart myndighederne tillader det.

Hvad skal jeg vide om mit allerede bookede møde hos jer?

Ved allerede bookede møder og konferencer gælder de sædvanlige afbestillingsregler ved ønske om aflysning. Aflyses et møde/konference, som følge af at kongrescenteret ikke har mulighed for at facilitere arrangementet, grundet COVID-19-situationen, tager vi naturligvis ikke betaling.

 

Kan jeg booke møder nu?
Ja, vi tager imod bookinger af møder og konferencer. Vi bliver meget glade hvis du allerede nu, ønsker at booke dit møde eller konferencer som du planlægger at lægge længere ude i fremtiden. Vi vil gerne lave en god aftale til dig.
Skulle mødet/konferencen komme i karambolage forhold der gør sig gældende pga. COVID-19, så vil vi straks stille med forslag for den, for begge parter, næstkommende mulige dato. Og ellers er der naturligvis, i disse tilfælde, fri afbestilling.

 

Er der særlige tiltag ved afholdelse af møder og konferencer?
Vi forholder os til alle retningslinjer der udstikkes af sundhedsmyndighederne.
Vores generelle tiltag og retningslinjer for trygge rammer, for os og vores gæster, gælder også ved alle møder og konferencer – se uddybet længere nede.

FOR MESSE ARRANGØRER OG GÆSTER

Hvad skal jeg vide om min allerede bookede messe hos jer?

Ved allerede bookede messer gælder de sædvanlige afbestillingsregler ved ønske om aflysning. Aflyses en messe, som følge af at kongrescenteret ikke har mulighed for at facilitere arrangementet, grundet COVID-19-situationen, tager vi naturligvis ikke betaling.

 

Kan jeg booke messer nu?
Ja, vi tager imod bookinger.
Skulle messen komme i karambolage grundet COVID-19, så vil vi straks stille med forslag for den, for begge parter, næstkommende mulige dato. Og ellers er der naturligvis, i disse tilfælde, fri afbestilling.

 

Er der nye tiltag når jeg besøger en messe?

Messerne bliver naturligvis kun afholdt, så længe det lader sig gøre i henhold til retningslinjerne fra sundhedsmyndighederne. Når vi åbner op for messer og messegæster, så henviser vi til vores generelle retningslinjer for at være i kongrescenteret (se disse nederst på siden). På den måde kan vi sammen skabe et trygt miljø.

FOR SPORTSGÆSTER

Hvornår kan jeg dyrke sport hos jer igen?

Vores sportsflader er åbne. Vi følger informationer og retningslinjer vedrørende foreningslivet. Har du særlige spørgsmål til netop dit sportshold, kan du med fordel tage kontakt til din træner eller foreningens formand, for at få kendskab til regler, der gør sig gældende for netop din sportsgren.

 

Hvordan skal jeg forholde mig?

Alle de generelle retningsslinjer gælder også under sport. Dvs. min. 1 meter afstand.
Maksimalt 50 personer på en sportsflade (Sportsflader defineres som de enkelte halflader: Hal B, Hal C1, Hal C2, Hal D1 og Hal D2).
Omklædningsrum og badefaciliter er åbne.

RESTAURENT OG FORPLEJNING

Kan jeg trygt spise i Restauranten?

Ja. Vi tager alle forholdsregler for at have et maksimalt niveau af hygiejne, og et særligt fokus på kontaktflader. Vi anvender plastikhandsker og også masker når situationen kræver det.

Der er håndsprit tilgængeligt flere steder, som vi opfordrer alle gæster til at benytte. Al personale har egne håndspritflasker, og desuden har vi strenge krav til hyppig og grundig håndvask.

Vi koordinerer frokoster/middage vi med de øvrige gæster i huset, så der altid er god plads til jer, og dermed mulighed for at holde den nødvendige afstand, på minimum 1 meter, til både andre gæster og imellem jer.

FOR OPHOLD PÅ UDEAREALERNE VED ROSKILDE KONGRESCENTER

Vi har nogle fine udearealer foran kongrescenteret, som naturligvis gerne må benyttes. Det er dog vigtigt at I giver os besked herom, så vi kan hjælpe med at koordinere i forbindelse med andre gæster og aktiviteter på udearealerne.
På vores udearealer gælder retningslinjerne om, at man maksimum er samlet 50 mennesker, med 1 meters afstand imellem hver person.

GENRELLE RETNINGSLINJER UNDER TIDEN MED COVID-19

Når du besøger os i kongrescenteret, så beder vi dig følge disse generelle retningslinjer, for at hjælpe os med at sikre trygge forhold for os alle sammen.

 

Hygiejne

Vores gæsters og personalets sikkerhed er af højeste prioritet, og derfor følger vi Sundhedsstyrelsens retningslinjer nøje og følger alle nødvendige tiltag, for at vi kan færdes trygt og sikkert i kongrescenteret.

 

Rene hænder
Der er sat beholdere op med håndsprit, som vi beder alle gæster om at benytte mens de er hos os. Blandt personalet er vi ligeledes meget opmærksomme på hygiejne, vi vasker derfor hyppigt og omhyggeligt hænderne og bruger håndsprit.

 

Vi henviser desuden altid til sundhedsmyndighedernes anbefalinger for at beskytte sig selv og andre:

  • Vask hænderne ofte med sæbe og varmt vand i mindst 30 sekunder. Brug håndsprit som et supplement.
  • Undgå at give hinanden hånden når der hilses
  • Undgå at røre ved øjne, næse og mund
  • Undgå større forsamlinger
  • Bliv hjemme, hvis du er syg
  • Ældre og kronisk syge – hold afstand og bed andre tage hensyn
  • Host og nys altid i ærmet eller i et papirlommetørklæde
  • Sammen kan vi sikre et sikkert miljø, som vi alle kan nyde.

 

Frisk og rask
Hjælp os med at holde et højt niveau af sikkerhed, ved kun at besøge os når du er helt rask! Vi beder dig om at tage hjem, hvis du ikke føler dig rask og/eller har hoste, forkølelse eller på anden måde oplever symptomer på sygdom. Dette gælder også for personalet, som heller ikke færdes i kongrescenteret hvis de har det mindste tegn på symptomer af sygdom.

Du skal vente 2 uger med at besøge os, hvis du har rejst i et, ifl. Udenrigsministeriet defineret, risikoområde eller at du har været i kontakt med person, som er smittet med COVID-19.

Vi beder alle gæster om at udvise ansvar for sig selv og øvrige gæster, på samme måde som vi i kongrescenteret gør det.

 

Rengøring

Vi har indført ekstra rengøring af hele kongrescenteret. Alle toiletter bliver rengjort flere gange dagligt, og der er indført rutiner med at afspritte kontaktflader, som berøres ofte af gæsterne, dvs. at dørhåndtag, fjernbetjeninger og bordflader alle rengøres med desinficerende middel flere gange dagligt.

 

Afstand

Hold afstand til hinanden på min. 1 meter. Dette gælder for alle vores gæster (møde/konference, sport og kultur), og for personalet.

 

Forsamlinger

Vi følger Sundhedsstyrelsens regler for afstand og regeringens forbud mod store forsamlinger. Derfor må det samlede antal af personer i et mødelokale eller i en forsamling ikke overstige 50 personer, som er den nuværende gældende maxgrænse. Det til en hver tid af myndigheder beskrevet max antal.

Fandt du ikke svar på dit spørgsmål? Du er altid velkommen til at kontakte os på 46 35 40 72

DE 5

RÅD

3. Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns den fysiske kontakt

1. Vask dine hænder tit eller brug håndsprit

4. Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen

2. Host eller nys i dit ærme – ikke dine hænder

5. Hvis du er ældre eller kronisk syg – hold afstand og bed andre tage hensyn