Covid-19 testcenter i Roskilde Kongrescenter

Mandag den 5. juli er sidste dag med kviktest (næsepodning) i Roskilde Kongrescenter. Besøg Roskilde Kommunes hjemmeside for at se, hvor du kan blive testet.

Gennem en årrække har Roskilde Kongrescenter fungeret som Roskildes største samlingssted for kultur, idræt og erhverv – og det er vi naturligvis rigtig stolte af. Nu er badminton, foredrag og konferencer dog midlertidigt indstillet og i stedet for skiftet ud med screening, diagnostik og smitteopsporing.

Fredag den 11. december 2020 indgik regeringen og regionerne en aftale med Falck om 50.000 daglige hurtigtest for covid-19 til danskerne. I samme forbindelse oplyste Falck, at de vil åbne yderligere 36 testcentre landet over, så der maksimalt er en times kørsel uanset, hvor i Danmark du befinder sig.

Befinder du dig i eller omkring Roskilde, kan vi nu røbe, at det nu bliver nemmere – og forhåbentlig også en hel del hurtigere – at få udført en test for covid-19.

Hen over weekenden faldt aftalen mellem Falck og Roskilde Kongrescenter nemlig på plads. Og som et af Falcks nyeste testcentre for covid-19, kan vi nu for alvor kalde os selv et multihus!

Kig forbi vores allesammens kongrescenter fra og med i dag onsdag den 16. december og få lavet en såkaldt lyntest for coronavirus. Testen er en næsepodning, der udføres af Falcks testmedarbejdere.

Det er gratis at blive testet og der er ingen tidsbestilling.

Fakta
 • Falck forventer at kunne test omkring 1.000 mennesker dagligt i Roskilde Kongrescenter til at starte med.
 • Hurtigtesten er et supplement til test i det offentlige og er gratis for alle.
 • Børn fra 6 år og op efter kan blive testet i selskab med en voksen.
 • Sundhedsstyrelsen fraråder fortsat brugen af hurtigtest hos personer, der har symptomer eller er nære kontakter, da disse personer fortsat bør testes med PCR-test i offentligt regi.
 • Du skal ikke bestille tid, men blot møde op og stille dig i kø ved Roskilde Kongrescenter.
 • Åbningstiderne for det nye testcenter er:
  – Mandag: 06.00-23.30
  – Tirsdag: 06.00-23.30
  – Onsdag: 06.00-23.30
  – Torsdag: 06.00-23.30
  – Fredag: 06.00-23.30
  – Lørdag: 08.00-20.00
  – Søndag: 08.00-20.00

Se åbningstider og ventetider her