• Herobanner BG

OPLAD DIN ELBIL NEMT OG HURTIGT HOS OS

af

NY OPLADNINGSMULIGHED VED BYENS STORE KONFERENCECENTER

I fremtiden vil gæster i Roskildes store sport- og konferencecenter have nem og hurtig adgang til opladning af deres elbiler. På parkeringspladsen bag Roskilde Kongres- og Idrætscenter er der nemlig blevet etableret i alt 20 ladepunkter, herunder 16 almindelige og 4 lynladeudtag.

Med et øget antal elbiler på vejene er det vigtigt at kunne tilbyde pålidelig og tilgængelig infrastruktur til opladning. Dette gælder naturligvis også for Roskilde Kongres- og Idrætscenter, der fungerer som områdets foretrukne værtssted for store indendørs begivenheder, events og konferencer.

”At tilbyde opladning til elbiler ved vores store konferencecenter er ikke kun et længe ventet og bæredygtigt tiltag, men også en væsentlig serviceopgradering for vores kunder. Med samlet set 20 ladepunkter lige uden for døren er det blevet nemt og bekvemt for vores gæster at vælge miljøvenlig transport," udtaler direktør for Roskilde Kongres- og Idrætscenter René la Cour Sell.

”Vi er utrolig glade for og stolte af at kunne være en del af den grønne udvikling og ser frem til at byde endnu flere elbilejere velkommen i vores hus”, fortsætter René la Cour Sell.

Nem Opladning Af Elbiler Ved Kongressen 696 X 854 Px

FREMTIDENS BÆREDYGTIGE INFRASTRUKTUR I ROSKILDE

Som en del af den globale overgang til mere bæredygtige transportformer har elbiler vundet stigende popularitet på grund af deres miljøvenlige egenskaber og bidrag til at reducere luftforurening og CO2-udledninger.

Siden 2022 har Roskilde Kommune arbejdet på etablering af opladningsinfrastruktur til elbiler. Der er blevet opsat offentlige ladestandere på strategiske steder som parkeringspladser, indkøbscentre og ved offentlige faciliteter. Dette gør det nemmere for både beboere og besøgende at oplade deres elbiler i hele kommunen.

Udviklingen af elbiler i Roskilde Kommune er et skridt i retning af at skabe en mere bæredygtig og miljøvenlig transportsektor. Ved at investere i opladningsinfrastruktur, fremme grønne transportløsninger og skabe øget bevidsthed om fordelene ved elbiler er kommunen med til at accelerere den nødvendige overgang til et mere bæredygtigt transportsystem.

Roskilde Kongres- og Idrætscenters nye opladningsfaciliteter er en del af vores bredere initiativ for at være en miljøbevidst organisation. Vi ønsker med vores nye opladningsfaciliteter at bidrage til en gnidningsfri overgang til elbiler, støtte op om en mere bæredygtig fremtid og samtidig (forhåbentlig) skabe en mere bæredygtig oplevelse for vores gæster.

Roskilde Kongres- og Idrætscenter fortsætter med at udforske og implementere initiativer, der gavner både vores gæster og miljøet.

Læs mere om vores arbejde med bæredygtighed og den grønne dagsorden. 

Se oversigt over offentlige ladestandere i Roskilde Kommune (etape 1)

FAKTABOKS

  • Opladningsstationerne ved Roskilde Kongres- og Idrætscenter er opsat og drives af EON, som er en privat udbyder af ladeløsninger til elbiler.
  • Præcis som på en benzintank har de enkelte ladestandere ofte flere udtag. I vores tilfælde i alt 20 ladeudtag fordelt på 10 ladestandere.
  • Standard ladepunkter (i alt 16 ladeudtag) lader med 11 til 22 kW afhængig af kapaciteten på bilens batteri. (Op til 200 km kørsel på 2,5-5 timer)
  • De i alt 4 lynladeudtag lader med 150 til 300 kW afhængig af kapaciteten på bilens batteri. (Op til 200 km kørsel på 10-20 minutter)
  • Det er muligt at bruge ladestanderne uden et EON-abonnement – læs mere om opladning uden abonnement her
  • For at starte opladning uden et EON-abonnement – klik her

DEL NYHEDEN MED DINE VENNER