• Herobanner BG

FÆLLESSANG MED SJÆLLAND SYNGER

TORSDAG D. 31. OKTOBER 2024 KL. 19:00

135 KR.

inkl. kaffe, kage og gebyr

 

285 KR.

inkl. menu + 1 øl eller vand, kaffe, kage og gebyr

(Unummererede siddepladser)

Køb billet Se aftenens showmenu

Tid

Torsdag den 31. oktober 2024
Kl. 19:00 - 21:30

Dørene åbner kl. 18:00

Sted

Sal A1
Roskilde Kongres- og Idrætscenter
Møllehusvej 15
4000 Roskilde

750 gratis parkeringspladser

Arrangør

Roskilde Kongres- og Idrætscenter

DEL OPLEVELSEN MED DINE VENNER

ROSKILDE KONGRES- OG IDRÆTSCENTER PRÆSENTERER

FÆLLESSANG MED PER KRØIS KJÆRSGAARD OG RENÉ LA COUR SELL

Danmark, landet hvor fællessang og Højskolesangbogen har en særlig plads i hjertet af folket. Det er et land af traditioner, fællesskab og kulturel rigdom, hvor sangen binder generationer sammen på tværs af tid og rum.

I hjertet af den danske kultur står Højskolesangbogen som et symbol på fællesskab og kreativitet. Her finder man sange, der afspejler Danmarks historie, natur og ånd. Fra de ældgamle salmer til de folkelige viser hylder sangbogen den danske sjæl i al dens mangfoldighed. Så vi fordyber os i sange om Danmark. Sange, der hylder den danske kultur og mangfoldighed.

Og så kan vi jo altså ikke komme udenom, at den 31. oktober er Halloween, og mon ikke også aftenens program afspejler denne højtid. Selvom Halloween ikke har samme dybe rødder i den danske kultur som f.eks. julen eller påsken, har det alligevel fundet sin plads blandt danske børn og voksne. Så forhåbentligt skal vi også synge nogle rigtigt uhyggelige sange.

I fællesskabet omkring Højskolesangbogen og de danske traditioner finder man en unik blanding af det gamle og det nye, det danske og det internationale, det festlige og det eftertænksomme. Det er et spejl af det moderne Danmark, et land, der omfavner sin fortid, men også ser fremad mod nye horisonter.

Slagets gang styres som altid af vores altid veloplagte værter Per Krøis Kjærsgaard og René la Cour Sell. Per har selv leveret op til flere sange til Højskolesangbogen, og er til daglig forstander på Osted Friskole og Osted Efterskole. Han vil i løbet af aftenen få hjælp til at guide gæsterne sikkert rundt i Højskolesangbogen af René la Cour Sell, som er direktør på Roskilde Kongres- og Idrætscenter, formand for Parkinsonforeningen og konstitueret direktør i Roskilde Badene.

PRAKTISK INFORMATION

Programmet er en blanding af nye og gamle kendinge, som er at finde i den nyeste udgave af Højskolesangbogen. Teksterne vil blive vist på storskærm.

Kaffe og kage i pausen er inkluderet i billetprisen, og det er muligt at spise i restauranten efter arrangementet. Restauranten åbner kl. 17.30.

Medbring din højskolesangbog, hvis du har én. Tekst vises også på storskærm. Du kan også låne eller købe et eksemplar af bogen til arrangementet.

DE TO SKØNNE VÆRTER

Per Krøis Kjærsgaard vil sammen med René la Cour Sell tage os i hænderne og føre os sikkert gennem arrangementet og sørge for, at vi kommer derfra ikke bare opfyldt af sangglæde og fællesskab, men også klogere på, hvor sangene kommer fra, og hvilken historie der ligger bag.

Per står bag mange sange, bl.a. teksten til ”Gi’ os lyset tilbage” og ”Kære Linedanser”, og han er til daglig forstander på Osted Friskole og Osted Efterskole. René la Cour Sell er direktør på Roskilde Kongres- og Idrætscenter.

  • Per Krøis Kjærsgaard, komponist, tekstforfatter og forstander på Osted Friskole og Osted Efterskole

  • René la Cour Sell, direktør, Roskilde Kongres- Og Idrætscenter

Køb billet

AFTENENS PROGRAM

Højskolesangbogen er Danmarks mest solgte bog, og i de seneste år har vi for alvor fået øjnene op for glæden ved at synge sammen. Nu kan vi heldigvis synge sammen igen, og sammen dykker vi ned i den danske sangskat, som er så fuld af fantastiske sange om folket og fællesskabet, om livet og lykken.

En rigtig højskolesang-aften i fællesskabets favn.

  • 17:30 - Restauranten åbner

  • 18:00 - Dørene åbner

  • 19:00 - Velkommen og fælles sang v. René la Cour Sell og Per Krøis Kjærsgaard

  • 20:00 - Pause med kaffe og kage

  • 20:30 - Mere fællessang

  • 21:30 - Tak for i aften og kom godt hjem!

Køb billet

OPLEVELSER I DIN INDBAKKE

SPØRGSMÅL OG SVAR TIL OPLEVELSER

Er det muligt at parkere ved Roskilde Kongres- og Idrætscenter?

Ved besøg i Roskilde Kongres- og Idrætscenter, tilbyder vi 750 parkeringspladser, herunder 4 pladser til handicapparkering og 20 pladser til opladning af elbiler. Vores parkeringsfaciliteter er gratis og uden tidsbegrænsning. Ved større arrangementer kan der opleves øget efterspørgsel på parkering.


Vi opfordrer derfor til tidlig ankomst og samkørsel for at lette parkeringspresset. Dette er ikke kun godt for miljøet, men også en praktisk måde at sikre, at alle kommer frem til tiden.


Afsætning af passagerer: Skal du sætte passagerer af, anbefaler vi at det sker længere nede ad Møllehusvej for at lette trafikflowet og sikre en smidig ankomst for alle gæster.


Offentlig transport: Overvej bus, tog, eller cyklen som alternativer til bilen for en nemmere og mere miljøvenlig rejse.


Flere parkeringsmuligheder: Find ekstra parkering i Roskilde bymidte. Se detaljer i Roskilde Kommunes parkeringsoversigt.


Vi ser frem til at byde dig velkommen og ønsker dig en fantastisk oplevelse i vores hus.

Kan jeg bytte eller returnere billetter til jeres koncerter, shows og foredrag?

Spørgsmål om billetter til foredrag, koncerter og shows skal rettes til arrangøren. Under det pågældende arrangement på hjemmesiden, kan du se, hvem der er arrangør af det pågældende arrangement. Som udgangspunkt får du selvfølgelig altid refunderet billetprisen i tilfælde af en aflysning - dog ikke eventuelle billetgebyrer.

Er der garderobe?

Vi har altid garderobe i forbindelse med foredrag, koncerter og shows. Bemærk dog, at den ikke altid er bemandet. Ved bemandet garderobe er prisen kr. 20,- pr. jakke, frakke eller taske. Ubemandet garderobe er gratis, men bruges på eget ansvar.

Kan jeg spise i restauranten før et show?

Vores restaurant tilbyder typisk en lækker, sæsonbestemt showmenu i forbindelse med vores arrangementer. Hold derfor øje, når du køber billet til vores koncerter, shows og foredrag. Du finder showmenuerne sammen med beskrivelserne af arrangementerne her på hjemmesiden. Vi anbefaler, at du bestiller i god tid for at sikre dig en plads.

Er det muligt at købe drikkevarer?

I forbindelse med foredrag, koncerter og shows åbner vi en bar uden for showsalen. Her kan du købe et udvalg af øl, vin og vand før showet samt i eventuelle pauser. Baren åbner typisk 1 time før showet, så kom bare i god tid. Du kan betale kontant, med dankort og via MobilePay.

Kan jeg få få en handicapledsager med gratis?

Til langt de fleste arrangementer kan handicappede gæster tage en ledsager med gratis mod fremvisning af gyldigt ledsagerkort. Du er altid velkommen til at kontakte billetudbyderen og forhøre dig om mulighederne i forbindelse med et konkret arrangement.

Se alle vores spørgsmål og svar

MÅSKE KUNNE DU OGSÅ VÆRE INTERESSERET I