• Herobanner BG

MAGISKE JULEOPLEVELSER I KONGRESSEN

af

MED MASSER AF HJERTERUM OG FÆLLESSKAB

Der er masser liv og hektisk travlhed i Roskilde Kongres- og Idrætscenter i disse dage – også om natten! I de store haller stiger lifte til vejrs pakket med glitrende snefnug og andet julepynt, alt imens store og små opgaver krydses af på den lange jule-to-do-liste.

Juleforberedelserne i kongres- og idrætscenteret er i fuld gang til årets mange julefrokoster og -arrangementer, og det er ren julemagi, når 13.500 m2 skal forvandles til en uforglemmelig oplevelse.

JULEFROKOSTER DER HUSKES

I Roskilde Kongres- og Idrætscenter fylder julefrokostgæster godt op i november, december og endda januar måned. Men når man har hjerter, der slår i takt med Wham!’s ’Last Christmas’, så er det en ren fornøjelse at byde velkommen! Vi elsker nemlig at skabe den helt rette julefeststemning, hvad enten du har inviteret til et julebrag med flere tusinde gæster - eller en mindre komsammen for den lokale badmintonklub.

I vores køkken rumsterer Martin og hans team på bedste husmoderfacon. For selvom der står 1 ton kamsteg, 700 kg risalamande, 200 kg rødkål og 240 kg andebryster på menuen, så er fremgangsmåden helt den samme som hjemme i privaten.

’Juletiden er selvfølgelig en af årets travleste perioder, når man arbejder i et køkken, men det er noget vi alle sammen ser frem til. Det giver os mulighed for at arbejde med de mere gammeldags retter, og det kræver et helt andet håndværk. Det er fedt, selvom det betyder mange timer med at skære rødkål og salte stege’ fortæller Martin Matzen, køkkenchef i Roskilde Kongres- og Idrætscenter.

Julemad 696 X 854 Px

For langt de fleste af vores gæster er det den traditionelle julemenu, der trækker. Men skal den have en moderne twist med confiteret andelår og svinebryst, eller skal der suppleres med vegetariske alternativer, så klarer vi naturligvis også det. Hos os kan de fleste ønsker til den perfekte julefrokost gå i opfyldelse – det er bare at spørge.

JULEOPLEVELSER FOR HELE FAMILIEN

I 65 år har Roskilde Boldklubs årlige Julecup været en tradition i Roskilde Kongres- og Idrætscenter. Her mødes fodboldglade piger og drenge fra 5 år og opefter til julens absolut fedeste indendørsstævne. Og med over 300 hold er der garanteret god stemning både på banerne og tilskuerrækkerne. Igen i år lægger vi haller til det traditionsrige arrangement, og det er vi stolte af!

I kongres- og idrætscenteret fylder traditionen næsten lige så meget som fornyelsen. For julen byder også på en masse nye anledninger til at mødes, mærke fællesskabet og det hjerterum, som julen bringer med. I 2023 kan du finde både Philip Faber, Burhan G & Danmarks Underholdningsorkester og Baldoni’s Julecirkus på plakaten, så er der masser af fantastiske juleoplevelser man kan mødes om hos os.

Sidste år kunne vi med glæde byde familier indenfor til vores helt egen juletræsfest.

Her blev der klippet julepynt, flettet hjerter, og smovset med æbleskiver. Vi sang naturligvis også julen ind, mens vi gik rundt om det store træ – med julemanden selv allerforrest. Det var en ren familiefest, som vi selvfølgelig gentager igen i år.

SYNG JULEN IND MED FÆLLESSANG

I kongres- og idrætscenteret er det umuligt at komme udenom årets store julefællessang, ’Sjælland synger’. Og igen i år bliver det et absolut højdepunkt, når vi finder det klassiske julerepertoire frem og mødes til en hjertevarm musik- og sangoplevelse.

’Det er helt magisk, når 600 mennesker stemmer i og synger julen ind. Samtidig giver julefællessangen også mulighed for at stoppe op og reflektere over året, der gik – noget vi alle har brug for en gang imellem’ fortæller René la Cour Sell, direktør for Roskilde Kongres- og Idrætscenter samt vært på Sjælland Synger.

Årets julefællessang løber af stablen med ren glædegaranti den 10. december. Vi er få billetter fra at kunne melde udsolgt, så vil du med skal du sikre din plads snart. Og skal eftermiddagen rundes af med en god middag, så har vores restaurant selvfølgelig en menu klar, som også sikrer glade julemaver!

Operation Dagsværk 696 X 854 Px

JUL I FÆLLESSKABETS ÅND

Sidst i november åbnede vi dørene op for en særlig koncertoplevelse i samarbejde med foreningen 'Sammen i takt'. Her kunne unge med særlige behov, i en tryg ramme, nyde en aften med masser af smil, fællesskab og selvfølgelig god musik. Vi inviterede Candyfloss til at spille op, og det var en juleoplevelse, der varmede mange hjerter – både de unge gæster og vores!

Samtidig indledte vi sidste år et samarbejde med Operation Dagsværk, hvor unge fra de lokale gymnasier hjalp med at skabe julepynt til vores store juletræ. Det var fantastisk at mærke de unges engagement i en god sag, og den iver de gik til opgaven med. I år fortsætter vi naturligvis traditionen og udvider vores jul med endnu flere samarbejder, der styrker i lokalområdet.

I Roskilde Kongres- og Idrætscenter er det at samles og mærke fællesskabet en væsentlig del af vores julefejring. Vi tror på, at julen ikke kun handler om fest og farver, men også om at give tilbage og dele glæden med andre. Med andre ord, at det vi gør, skal gøre en forskel.

Vi glæder os til at fortsætte med at være samlingssted for fællesskabet, oplevelserne og alt det der giver lyst til at mødes i 2024.

Glædelig jul fra os alle i Roskilde Kongres- og Idrætscenter.

OPSKRIFT PÅ HVID GLØGG

Martin Matzens opskrift på hvid gløgg. Den varmer lige så godt som den røde, og får englene til at synge.

Ingredienser:
1 liter hvidvin
3 dl mørk rom
3 dl calvados
1 dl snaps
1 vasket økologisk appelsin i skiver
1 vasket økologisk citron
2 dl hyldeblomstsaft
6 stk. hel kardemomme
6 stk. stjerneanis
10 peberkorn
2 vaniljestænger
750g økologisk rørsukker (der kan bruges mere sukker, hvis gløggen ønskes sødere)


Fremgangsmåde:
Kog alle ingredienserne op og lad det småsimre i ca. en time. Lad herefter drikken stå et døgn og trække i køleskabet.
Serveres med tørrede abrikosstykker og ristede mandelsplitter.

SPRØDE SVÆR

Martin Matzens tip til sprøde svær på flæskestegen:

Salt din steg på forhånd og lad den trække i 45 min. Inden du putter stegen i ovnen, salter du lidt ekstra. Steg herefter flæskestegen ved 180 grader i ca. 1½ time afhængigt af størrelsen.

DEL NYHEDEN MED DINE VENNER

OPLEVELSER I DIN INDBAKKE