• Herobanner BG

ROSKILDE HYLDER FRONTPERSONALET

af

Søndag den 29. august 2021 i Roskilde Kongres- og Idrætscenter blev det sjællandske frontpersonale hyldet for deres indsats under corona-epidemien. Gruppen MusikBeRiget stod bag koncerten, som også havde selskab af Martin Brygmann og sangeren Szhirley.

I det seneste halvandet år har en helt særlig gruppe mennesker stået i front i kampen mod Covid-19. Mens en større andel af arbejdsstyrken blev hjemsendt, eller som minimum forsøgte at undgå nærkontakt med andre mennesker, har det sundhedsfaglige frontpersonale hver dag trukket i arbejdstøjet og knoklet lige midt i den omsiggribende corona-krise.

Musikberiget 2 696 X 840 Px

MusikBeRiget er primært kendt for at bringe musik til kronisk og alvorligt syge børn og unge, der er indlagt i lang tid. Da coronakrisen var på sit højeste besluttede personerne bag MusikBeRiget sig derfor for at sende alle dem, der har været en del af frontpersonalet under coronakrisen, en ganske særlig tak. De planlagde på den baggrund en landsdækkende koncertrække og sendte invitationer ud til alle dem, som stod klar med faglig ekspertise og varme hænder i en svær tid.

Der er ingen tvivl om, at frontpersonalets ekstraordinære indsats under corona-epidemien har været værdsat af mange – og bestemt også af Roskilde Kongres- og Idrætscenter.

Derfor takkede vi naturligvis ja, da Lisbeth Sagen fra MusikBeRiget kontaktede os og spurgte, om vi havde lyst til at stille vores rammer og faciliteter til rådighed i forbindelse med en hyldestkoncert for frontpersonale i Region Sjælland. MusikBeRiget står bag en landsdækkende koncertrække, som hylder frontpersonale i hele landet.

OM MUSIKBERIGET

De seneste 12 år har MusikBeRiget arbejdet for at skabe livskvalitet og et musikalsk frirum for indlagte børn, unge og deres familier. MusikBeRiget er stillet op til små koncerter primært på Rigshospitalet samt på børne- og ungepsykiatriske afdelinger på Glostrup og Bispebjerg Hospital. MusikBeRiget har også ”satellitafdelinger” på Aarhus og Aalborg Universitetshospital.

Projektet blev iværksat af violinist Lisbeth Sagen, som er klassisk uddannet fra Nordjysk Musikkonservatorium og Hoogeschool voor de Kunsten Utrecht. I 2017 vandt hun P2 Prisen Årets Ildsjæl for projektet.

Musikberiget 696 X 840 Px

EN SMUK OG RØRENDE KONCERT

Søndag eftermiddag den 29. august 2021 fandt koncerten sted i festsalen hos Roskilde Kongres- og Idrætscenter. Publikum blev præsenteret for et meget bredt repertoire af både ny og gammel musik smukt sunget af Ole Kibsgaard fra MusikBeRiget, Martin Brygmann og Szhirley. Koncerten bød på både international musik og danske hits på tværs af genrer og af meget forskellige komponister, som fx børnemusik og norsk folkemusik samt Sebastian, John Lennon, Charlie Chaplin og Tommy Seebach.

Samlet set blev det en meget smuk og fin koncert, der slog fast, at MusikBeRiget sammen med Martin Brygmann og sangeren Szhirley ikke alene besidder et bredt musisk talent, men bestemt også evner at fange og fastholde et stort publikum. Alle os i Roskilde Kongres- og Idrætscenter er utrolig stolte af og glade for at have haft en aktie i dette fantastiske projekt.

DEL NYHEDER MED DINE VENNER

HOLD DIG OPDATERET PÅ VORES NYHEDER