• Herobanner BG

IDRÆTSFESTEN ER TILBAGE I FØRERTRØJEN

af

SPORTSFEJRING, FEST OG FÆLLESKAB

Der var gul løber, tour-målport og franske fristelser på tallerkenerne, da Roskilde Idræts Union inviterede til Idrætsfest 2022 i slutningen af maj. At verdens største cykelløb, Tour de France, kommer til Roskilde i løbet af sommeren havde naturligt sat sit præg på aftenen. Alle var i dén grad trukket i den gule førertrøje – og det i mere end en forstand.

Efter to års corona-pause var Idrætsfesten nemlig tilbage i absolut topform, og ikke mindre end 11 priser blev uddelt til bl.a. idrætstalenter, trænere, sociale initiativer og slidsomme ildsjæle, der i det forgange år har leveret helt særlige præstationer på og udenfor banen. Det store arrangement blev naturligvis afholdt i Roskilde Kongres- og Idrætscenter helt som det plejer.

IDRÆTSFESTEN ER EN VIGTIG ANERKENDELSE

Den årlige Idrætsfest i Roskilde Kongres- og Idrætscenter har været en fast tradition siden 1994. Siden da er en række kendte, såvel som mindre kendte idrætstalenter og -ledere, trådt op på scenen for at modtage en velfortjent hyldest for et fremragende resultat. For styrken ved Idrætsfesten i Roskilde er netop, at udøvere fra alle sportsgrene, kan gøre sig fortjent til en hædring. Og det gælder på tværs af alder samt sportens og klubbens størrelse.

Blandt de hædrede er danske mestre, medaljetagere ved nordiske-, europæiske- og verdensmesterskaber, samt deltagere, der har været udtaget til landshold og Olympiske Lege. Alle udøvende i Roskilde Kommune.

Derudover modtager et antal idrætsudøvere, frivillige og ledere en af aftenens priser. Fælles for dem er, at de alle har ydet en særlig indsats, eller på anden måde har markeret sig i det forgangne år. Og at der er masser af anerkendelse til Roskildes idrætstalenter og -klubber vidner årets Idrætsfest om, hvor godt 360 gæster var mødt op for at feste med prismodtagere såvel som nominerede.

’Til Idrætsfesten hylder vi både de bedste af de bedste samt bredden i Roskildes idrætsliv – men vi mødes også omkring fællesskabet i sporten. For mange af vores idrætsudøvere har årene under Covid19- pandemien været hårde. Træningen har haft svære kår, og mesterskaber er blevet aflyst eller rykket flere gange. Det har gjort det særligt hårdt at bevare motivationen og målrettetheden, og jeg tror det er derfor, der var en helt særlig stemning til årets Idrætsfest. Dels var det første gang i lang tid, hvor vi igen kunne mødes på tværs af Roskildes idrætsliv, og dels lå der mange ekstra seje indsatser bag de præstationer, som vi fik mulighed for at anerkende og hylde’ fortæller formand i Roskilde Idræts Union, Frank Veje.

PROFESSIONELT SET-UP

Idrætsfesten er gennem alle årene blevet afholdt i Roskilde Kongres- og Idrætscenter – og det er der god grund til. Kongres- og idrætscenteret lægger nemlig topmoderne haller og faciliteter til hverdagstræning og store mesterskaber for nogle af kommunens større sportsgrene. Samtidig er de, qua en årelang erfaring med store events og kongresser, den perfekte partner på afvikling af alle former for fester.

’At det hvert år er et brag af en fest skyldes i høj grad vores partnerskab med kongres- og idrætscenteret, der med deres kæmpe erfaring sørger for at alt fra mad, udsmykning, koordinering og ikke mindst teknisk afvikling på aftenen står knivskarpt. Samtidig er de en vigtig sparringspartner for os, når vi har ideer til at forny traditionen. Det er virkelig en unik aften, som for mange udøvere og klubber er et af årets helt store højdepunkter’ afslutter formand for Roskilde Idræts Union, Frank Veje.

Idrætsfesten afholdes af Roskilde Idræts Union i samarbejde med Roskilde Kongres- og Idrætscenter. Festen støttes økonomisk af Roskilde Kommune og Roskilde Festival.

DEL NYHED MED DINE VENNER

NYHEDER FRA VORES HUS