• Herobanner BG

NYT VÆGMALERI I VORES ATRIUMGÅRD!

af

Efter et meget langt forår, hvor corona har fyldt en hel del hos os, er det heldigvis igen muligt at mødes til faglige, kulturelle og fysiske aktiviteter i Roskilde Kongres- og Idrætscenter. Selv om de fleste typer arrangementer stadigvæk er underlagt en række restriktioner, er der altså lys for ende af tunnelen! Det har vi valgt at fejre med et nyt vægmaleri i vores atriumgård. 

Atriumgården i Roskilde Kongres- og Idrætscenter, som nu altså har fået et ekstra visuelt løft, er en lille hyggelig oase midt imellem mødelokaler, sale og arenaer. Opgaven blev tildelt den lokale kunstner No Title. De sidste par uger har No Title arbejdet i al slags vejr og fra tidlig morgen til langt ud på aftenen med at færdiggøre det store, flotte vægmaleri.

Kunstnerens tanker bag maleriet er godt i tråd med den nuværende samfundstilstand. Samtidig afspejler de ganske fint, den spirende optimisme vi oplever i Roskilde Kongres- og Idrætscenter:

KUNSTNER: NO TITLE

Tanken har været at omdanne rummet og give det en ny identitet. Maleriets motiv tager udgangspunkt i håb og forvandling, men er også en refleksion over det alt det nye, der er på vej. Elementerne er en kombination af de tidligste forårsbebudere fra mark og skov, som peger frem mod nye tider, men elementerne i maleriet er dobbelttydige og rummer andre mulige historier. Det er alle sammen elementer, jeg ser i det område, jeg bor i – på det tidspunkt, hvor vinteren begynder at tippe over i forår. Herunder viben, som er et sikkert tegn på, at foråret er på vej, men på et tidspunkt, hvor frosten lige så vel kan fortsætte i noget tid endnu. Forårets kreative kraft genstarter alt det, der har været sat på pause i vinteren. Vi håber på en frisk start, men ingen kender fremtiden, og vi skuer nervøst for at se, hvad den bringer.

Vægmalerier af kunstneren No Title findes på mure og vægge flere steder i Roskilde – og nu også i Roskilde Kongres- og Idrætscenter. Du kan læse mere om No Title og kunstværket i kongrescentret her.

DEL NYHED MED DINE VENNER

HOLD DIG OPDATERET PÅ VORES NYHEDER